Gezond lunchen in het bedrijfsrestaurant mag wat kosten, vinden de mannen. Dat is de uitkomst van onderzoek van Veneca, de vereniging van Nederlandse cateraars, in samenwerking met Blauw Research. Ze onderzochten de lunchgewoontes van bijna 400 medewerkers die regelmatig eten in het bedrijfsrestaurant.

In het onderzoek stond de prijs-kwaliteitverhouding van de gezonde lunch in het bedrijfsrestaurant centraal. Meer dan de helft (54 procent) van de werknemers is hierover tevreden. Verder blijkt dat vrouwen meer gezonde producten als fruit (30 procent) en salade (31 procent) nemen dan mannen (18 procent en 14 procent). Mannen zijn daarentegen wel bereid om meer te betalen voor een gezonde lunch. Voor 23 procent van de mannelijke bezoekers van bedrijfsrestaurants is een gezonde lunchprijs van 4 tot 6 euro acceptabel. Voor vrouwen is dit 10 procent.

Vrouwen kiezen voor bruin brood, mannen voor vis
Tussen mannen en vrouwen bestaan nog een aantal opvallende verschillen. Voor mannen zijn bijvoorbeeld gebakken vis (15 procent versus 6 procent) en een warme maaltijd (8 procent versus 2 procent) ingrediënten van een gezonde lunch. Vrouwen noemen vaker dan mannen bruin brood (98 procent versus 86 procent), salade (71 procent versus 57 procent) en hartig beleg (72 procent versus 45 procent).

Meer lunchweetjes:
– 77 procent van de werknemers luncht regelmatig tot dagelijks in het bedrijfsrestaurant.

– De meerderheid van de werknemers (55 procent) vindt het aanbieden van gezonde lunches de verantwoordelijkheid van de werkgever.

– 45 procent van de vrouwelijke werknemers maakt een lunchwandeling tegenover 23 procent van de mannen.

– 9 op de 10 werknemers is tevreden over de mogelijkheden om een
gezonde lunch te bestellen.

Bron: VK

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *