Magnesium is een mineraal dat – na zuurstof en water – het belangrijkste element is voor een goede gezondheid. Volgens de World Health Organization kampt 20% van de wereldbevolking met een tekort aan magnesium.  Veel mensen weten niet dat ze een magnesium tekort hebben. Vaak bevat de dagelijkse voeding onvoldoende magnesium en ook door het koken van voedsel gaat magnesium verloren. Ook kunnen aanhoudende stress, intensief sporten, ziekten en medicijnen een magnesiumtekort veroorzaken.

Magnesium speelt een belangrijke rol in meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam, waaronder het metabolisme van voedsel de synthese van vetzuren en eiwitten, en de transmissie van zenuwimpulsen .Magnesium is bekend als mineraal voor “innerlijke rust” en als “power mineraal”. Magnesium is onder andere effectief voor ene goede nachtrust, concentratie, ontspanning, sportprestaties, hart en bloedvaten, huidklachten, een gezond gewicht en vitaliteit blijkt uit diverse onderzoeken naar het effect van magnesium.  Sporten heeft invloed op de magnesiumwaarde in het lichaam. Het hangt er wel vanaf welke sport iemand beoefent: vooral wanneer iemand langdurig en regelmatig sport daalt de magnesiumwaarde.

Magnesiumchloride is een specifieke vorm van magnesium die geschikt is voor opname door de huid. Door het smeren van magnesium olie, magnesium gel of het nemen van een magnesium bad komt magnesiumchloride rechtstreeks in de bloedbaan terecht. Magnesiumchloride is verkrijgbaar bij de magnesium shop