Aldus Bram Bakker en Koen de Jong in hun boek “Verademing: een praktisch boek over de voordelen van rustig ademen”. Het boek heeft inmiddels al veel mensen geholpen.Onlangs is de 6e druk van het boek uitgekomen maar sindskort is het ook te downloaden. Gratis.

De boeddhistische monnik, de topsporter en de gezonde mens hebben met elkaar gemeen dat ze, in rust, niet te snel ademhalen. Onder een fysiekeinspanning is een gezonde ademfrequentie namelijk vier tot acht keer per minuut. Veel mensen echter ademen continu sneller, tot meer dan twintig keer per minuut. Dat is zinloos en energievretend en het is oorzaak van uiteenlopende klachten als burn-out, depressie, overgewicht,hartkloppingen, hoge bloeddruk, concentratieproblemen, hoofdpijn, rugpijn, slaapproblemen, obstipatie en angststoornissen. Hoe komt dit? Wat gebeurt er dan in je lijf en in je hoofd? En wat kun je er zelf aan doen om het op te lossen? Daarover gaat dit boek.

U kunt het hier gratis downloaden of bestellen.